Címlap Tervezés-Építés

Facebook

Hirlevél megrendelésHírkövető

Advertisement


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Napenergia

Bár Magyarországon a napos órák száma nem éri el a mediterrán vidékeket, vagy az Egyesült Államok déli államait, hazánkban is nagy mennyiségű szénhidrogén-alapú energia-felhasználás váltható ki a nap sugarainak hasznosításával. Mekkora energiát tudunk nyerni a napsugarakból, milyen próbálkozások voltak eddig, lehet-e hatékonyabb és olcsóbb a felhasználás ?

Bővebben: http://napelem.lap.hu/

 
Hőszivattyú

A hőszivattyú egy olyan berendezés a fűtéshez, hűtéshez és a melegvíz előállításához, mely a külső környezet eneregiáját használja fel oly módon, hogy külső energia segítségével hőt szállít az adott hőforrás felől a fűtendő helyiségek felé. A külső energia, mely a hőszivattyút működteti lehet hagyományos energiaforrás, mint a villamos energia vagy földgáz, továbbá nyerhetjük az elektromos áramot napelem, biogáz vagy szélenergia segítségével. Amennyiben hagyományos energiaforrás áll csak rendelkezésre, az is egy kifejezetten erős megtakarítása az energia felhasználásának, tekintve, hogy sokkal nagyobb arányban nyerjük vissza hatékonyságát, mint a hagyományos felhasználás által.


Bővebben: http://www.hoszivattyu.repeta.hu

 
Épületgépészet-Füttés

Egy átlagos magyar család 170 000 - 180 000 Ft-ot költ évente fűtésre, így nagyon fontos, hogy minden lehetőséget kihasználjunk a költségek csökkentésére. A költségcsökkentés egyik fontos módja az időjáráskövető kazánszabályozás. A mai modern kazánok szinte mindegyike tartalmazza az időjáráskövető szabályozást. A cikkből megismerheti a működési elvet és hatását a kazán üzemére.Bővebben: www.kondenzacioskazan.hu