Címlap Dekoráció

Facebook

Hirlevél megrendelésHírkövető

feed-image Hírkövető

Advertisement


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Dekoráció
Őszi dekoráció  E-mail


Őszi dekor
Ősszel érdemes nyitott szemmel járni erdőt-mezőt, hiszen a természet tárháza ekkor gazdag csak igazán. Az őszi bőség sokféle dekorációs alapanyagot tartogat számunkra: aranybarna, bordó, élénksárga, narancs, zöld vagy éppen vörös színekben pompázó faleveleket, különféle formájú, fajtájú és színű terméseket, terményeket és pompázatos virágokat, melyek mind-mind otthonunk méltó díszítőivé válhatnak. Csak egy kis fantáziára van szükség, és máris pazar színkavalkádot varázsolhatunk lakásunk falai közé.

Vendégcsalogató ajtódíszek

Az őszi dekorálást kezdjük mindjárt a bejárati ajtónál. A dísztengeri vagy színes csövű kukorica rendkívül mutatós kelléke az őszi díszítésnek, és az ajtóra akasztva is remekül mutat.

Őszi dekor

 

Egy-két apróbb fenyőtobozt is erősíthetünk a kukoricacsuhéhoz, és már kész is az őszi ajtódísz. Bátran gyűjtögessünk a természet sokféle kincseiből. Nagyon jól mutatnak az ajtón a száraz virágból és száraz falevelekből készített csokrok. Hobbiboltokban kapható aprócska dísztökökkel még izgalmasabbá tehetjük az összeállítást.


Tök egyszerű asztaldísz

Válogassunk össze különféle formájú, méretű és változatos színű dísztököket, és helyezzük el őket egy egyszerű vesszőből font kosárkában, tálkában. Az egymás hegyére-hátára pakolt, üde színű tököcskék mutatós, mégis természetes asztali dísszé válnak.

Őszi dekor

 


A kert se maradjon ki!

Vitathatatlan, hogy az őszi kertnek nincs párja. A tarka lombok és az őszi virágok meleg árnyalatai gazdag színpompát eredményeznek. Ezt a varázslatos színorgiát tovább fokozhatjuk az udvaron, teraszon elhelyezett üde dekorációval. Csupán egy vesszőfonatos kosárkára és néhány dísztökre van szükségünk. A tököcskékkel megrakott tálat a kertből szedett színes virágokkal, krizantémmal, dáliával vagy éppen a változatos színű őszirózsával tehetjük még vonzóbbá.

Őszi dekorÁrtalmatlan rágcsáló

Remek kis családi program lehet a hétvégi barangolás, hát még ha a begyűjtögetett zsákmányt fel is tudjuk használni. Különösen kisgyermekes családoknál lehet nagy sikere a tökből készített kisegérnek, pláne, ha már az alapanyagok gyűjtögetésébe is be tudjuk vonni őket. Az erdőben talált makknak, amely az egérke fülét adja, és az apróbb magvaknak, bogyóknak, amelyekből a szemek készülnek, most nagy hasznát vehetjük. Bajusznak kendert vagy szálaira szétbontott madzagot használjunk, amelyet egy kis, U alakban meghajlított dróttal rögzíthetünk a tökhöz. Az egérke mintájára egyéb állatfigurákat is készíthetünk egy jól megtermett tökből.

Őszi dekor


Gyertya kukoricaruhában

Egyedi dekorációt kapunk, ha átlátszó üvegpohárba helyezett gyertyát lemorzsolt kukoricaszemekkel rakunk körbe. Egy magas üvegpohárba cseppentsünk egy kevéske viaszt, ezzel rögzítsük a gyertyát, majd óvatosan öntsük köré a kukoricaszemeket. Ha az üvegbe kerülő kompozíciót nem találjuk elég változatosnak, a gyertyatartók köré szórt őszi termésekkel, dióval, mogyoróval vagy mandulával dobhatjuk fel.

Őszi dekor


Forrás:Nők Lapja Cafe